Главі місії ООН показали "ідеальних" українських полонених в "ДНР"

Субота, 6 серпня 2016, 15:42
Главі місії ООН показали ідеальних українських полонених в ДНР

Глава моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер відвідала в суботу полонених українських військових, утримуваних в так званій "ДНР".

Як повідомляє російський "Інтерфакс", "омбудсмен" "ДНР" Дарина Морозова, яка супроводжувала Фрейзер, заявила, що одним з факторів візиту став майбутній звіт ООН, який вийде у вересні.

"Ми зайшли в кожну камеру, вони (полонені українські військові - ІФ) утримуються по дві-три людини в окремому блоці, у них охорона і триразове харчування, чотиригодинні прогулянки. У пані Фрейзер претензій немає, вона всім задоволена", - заявила Морозова.

За її словами, Фрейзер опитала всіх військових на предмет застосування тортур, вони також передали їй листи своїм родичам.

Як повідомлялося, нещодавно перший віце-спікер ВР, представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко заявила, що українських громадян, які перебувають у полоні бойовиків на Донбасі, переведено до СІЗО, їм погрожують 30-річним ув'язненням.

Вона також заявила, що бойовики не дозволили віддати українським полоненим на Донбасі листи, які передали їм представники місії ОБСЄ.

Також, за словами Геращенко, координатору від ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фришу не дозволили зустрітися з бранцями на окупованих територіях, коли він відвідував ОРДЛО.

Крім того, бойовики відмовилися надати інформацію про їх реальне місцезнаходження. До полонених також не пускають ні "Червоний Хрест", ні "Лікарів без кордонів", ні інші місії, повідомила Геращенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування