ГПУ затримала екс-регіонала - фігуранта "справи Єфремова"

Неділя, 7 серпня 2016, 16:36
ГПУ затримала екс-регіонала  - фігуранта справи Єфремова

Генпрокуратура затримала екс-нардепа від Партії регіонів, фігуранта "справи Єфремова" Володимира Медяника. 

Про це 7 серпня повідомив генпрокурор Юрій Луценко. 

"В рамках справи Олександра Єфремова ГПУ затримала наступного фігуранта - екс-нардепа ПР Володимира Медяника.  У понеділок о 9:00 Печерський суд розгляне клопотання Генпрокуратури про його арешт", - повідомив він. 

Згодом у ГПУ уточнили, що Медяник підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень. 

"У вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ст. 110 ч.3 КК та у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ст. 258-3 ч.1 КК", - повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган.

За даними ГПУ, 8 серпня о 13:30 відбудеться засідання Апеляційного суду у справі про арешт Олександра Єфремова.

Як відомо, Володимир Медяник був нардепом від ПР з 2012 по 2014 рік. 

5 серпня слідчі намагалися вручити екс-регіоналу Медянику повідомлення про підозру, йому інкримінують посягання на територіальну цілісність України.

Слідчі прибули до київської квартири на вул.Кропивницького, д. 10, де мешкає екс-нардеп, однак його за вказаною адресою не було. 

Як повідомив адвокат Медяника Євген Солодко (також захищає екс-регіонала Олександра Єфремова), повідомлення про підозру виписали на адресу вул. Хрещатик, 27-Б, кв. 14, а слідчі прийшли за адресою вулиця Кропивницького, 10, квартира 21.  За його словами, правових підстав для проникнення в квартиру немає.

30 липня екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов був затриманий у аеропорту Бориспіль у літаку сполученням Київ - Відень за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. 

1 серпня Єфремова рішенням суду взято під варту строком на 60 діб.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування