ЗМІ: У анексованому Криму на дорогах встановлюють блокпости

Неділя, 7 серпня 2016, 14:39
ЗМІ: У анексованому Криму на дорогах встановлюють блокпости

У деяких району анексованого Криму 7 серпня на  дорогах встановлюють блокпости.

Як пише "Крим.Реалії" з посиланням на дані очевидців, у Роздольненському районі співробітники російського ДІБДР з автоматниками стоять у центрі селища, зупиняють машини і влаштовують перевірку.

Про аналогічні блокпости повідомляють мешканці Чорноморського району.

На питання людей, на якій підставі проводиться огляд, співробітники ДІБДР (ГИБДД) заявили про нібито "прориві на кордоні", маючи на увазі адмінмежу з Кримом. 

Разом з тим в ефірі телеканалу "112 Україна" лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив з посиланням на місцевих мешканців, що  у північних районах Криму військовою технікою перекривають деякі міжрайонні дороги.

Особливу концентрацію техніки у Джанкої він пояснив розташуванням там одного з найбільших військових аеродромів.

"З окупацією Криму росіяни дуже його обладнали, і там є постійна присутність військової техніки. Я думаю, що вони демонструють такі скупчення з метою навчань навколо, з їх точки зору, важливих військових об'єктів", - зазначив Чубаров.

Як відомо, 7 серпня близько 7:00 російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом.

Повідомлялося, що на півночі Криму в районі міст Армянськ та Джанкой поміченоскупчення військової техніки РФ, Джанкой очеплений військовими з танками та іншою технікою.

Пропускні операції у напрямку КПВВ "Чонгар" було відновлено російською окупаційною владою близько 10:50. 

"У напрямку контрольних пунктів в’їзду-виїзду  "Чаплинка" та "Каланчак" пропуск осіб та транспортних засобів не здійснюється", - повідомили у ДПСУ.

Пояснення і коментарі підконтрольної Росії влади Криму щодо ситуації, що склалася, відсутні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...