Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У ГПУ підтвердили, що запросили на допит Порошенка, голову ВР і інших

Вівторок, 9 серпня 2016, 10:24

У Генеральній прокуратурі підтвердили, що запрошують на допит президента Петра Порошенка, а також інших політиків.

Про це повідомила на своїй сторінці речник Генпрокурора Лариса Сарган.

Вона нагадала, що ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо подій на Майдані з 20 січня по 21 лютого 2014 року.

Сарган підтвердила, що на допит запросили і інших політиків.

"Слідчими ГПУ запрошуються у якості свідків чимало політиків та посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Така інформація матиме важливе значення у розслідуванні кримінального провадження та з’ясування істини", - зазначила вона.

"Як свідків тих подій, протягом серпня поточного року до Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури запрошені, зокрема, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Віталій Кличко, Андрій Парубій та інші", - сказала Сарган.

Крім того, вона оприлюднила повістки на допит для Парубія та нинішнього голови Закарпатської області Геннадія Москаля.

 
 

Раніше УП з посиланням на власны джерела повідомляла, що ГПУ викликає на допит у справі Євромайдану президента Порошенка, мера Києва Віталія Кличка, екс-прем'єра Арсенія Яценюка та нинішнього секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Речник президента Святослав Цеголко повідомив, що Порошенко дасть свідчення у справі про події, які відбувалися у січні-лютому 2014 року, під час Революції гідності, якщо ГПУ офіційно до нього звернеться.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування