Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари розробили стратегію публічної дипломатії

Вівторок, 9 серпня 2016, 15:58

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров розраховує на розгляд Верховною Радою права кримськотатарського народу на самовизначення в Криму і законопроекту про статус кримськотатарського народу як корінного до кінця 2016 року.

Про це він сказав в ході круглого столу "Корінні народи України: історія, сучасність та перспективи".

"Ми будемо намагатися зробити все, щоб законопроект розглянули до кінця цього року. І не тільки законопроект, але і ті зміни, які повинні бути внесені в Конституцію України", - сказав він.

Також Чубаров висловився за врегулювання взаємодії представницьких органів кримськотатарського народу з місцевою владою.

Під час круглого столу перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова презентувала стратегію публічної дипломатії кримськотатарського народу, розраховану на 2 роки.

У свою чергу фахівець Естонського інституту з прав людини (ЕІПЛ), член постійного Форуму ООН з питань корінних народів (ПФКН) Олівер Лооде поінформував, що документ спрямований на створення "мережі альянсів" кримськотатарського народу по всьому світу.

Інтерфакс-УкраїнаУкраїнські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування