Трамп збрехав про фінансування стіни на кордоні з Мексикою

Четвер, 1 вересня 2016, 05:15

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто заявив, що під час переговорів з кандидатом в президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом, він висловив категоричну незгоду з пропозицією Мексиці оплатити будівництво стіни на кордоні двох країн.

Про це повідомляє BBC.

"На самому початку бесіди з Дональдом Трампом я ясно дав зрозуміти, що Мексика не буде платити за стіну", - написав Ньєто в своєму "Твіттері".

Заява мексиканського лідера дала привід засумніватися в правдивості його американського візаві.

Як стверджував Трамп після закінчення зустрічі в президентському палаці в Мехіко, на переговорах з президентом Ньєто обговорювалася пропозиція про будівництво стіни на кордоні двох країн, але питання, хто буде платити за її зведення, не піднімалося.

Трамп не раз заявляв, що платити за будівництво повинна Мексика - в іншому випадку він пропонує заборонити мексиканцям, які працюють в США, переказ грошей на батьківщину.

"Ми обговорювали стіну, ми не обговорювали питання її оплати - це буде пізніше. Це була попередня зустріч і це була чудова зустріч", - сказав Дональд Трамп на спільній прес-конференції.

Кандидат в президенти США, який раніше називав мексиканських мігрантів "наркоділками і насильниками", цього разу відгукнувся про мексиканців як про прекрасний і працьовитий народ.

Зведення стіни протяжністю понад 3 тис км на всьому кордоні з Мексикою є ключовим пунктом передвиборної програми Трампа у частині національної безпеки.

Американська влада з 1991 року будує на кордоні з Мексикою металеву стіну проти нелегальних мігрантів і контрабандистів, але вона перекриває лише близько третини кордону.

За оцінками Трампа, які багато експертів вважають заниженими, зведення загородження на всій довжині кордону обійдеться в 12 млрд доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування