Система е-декларування після "виправлення" не приймає декларації

Четвер, 1 вересня 2016, 13:12

Система електронного декларування доходів чиновників, запущена 1 вересня після двотижневої доопрацювання, не дозволяє подати декларацію.

Про це повідомляє AIN.UA.

Видання нагадує, що в систему довелося внести низку змін і виправлень, які, зокрема, стосуються взаємодії системи е-декларування з бібліотеками електронних ключів. Всі подані до 15 серпня декларації необхідно буде подати заново.

Теоретично, увійти в систему, маючи електронний цифровий підпис, видану Державною фіскальною службою, може будь-який громадянин України.

Але за фактом редакції видання не вдалося пройти далі стадії завантаження ЕЦП. Після авторизації відображається порожня сторінка.

Наразі точно невідомо, чи ця проблема виникає у всіх, хто має електронний цифровий підпис, проте кілька людей, які намагалися подати декларацію, також повідомили про проблеми із системою.

Раніше повідомлялося, що система електронного декларування лишається доступна не для всіх користувачів.

У частини користувачів браузер не дозволяє перейти до форми декларування, попереджаючи про проблеми з безпекою, через що розпочати декларування на порталі е-декларацій наразі неможливо.

Раніше Держспецзв’язок відзвітував про виправлення недоліків е-декларування і затвердив надання атестату на комплексну систему захисту інформації системи е-декларування.

Як повідомляла "Європейська правда", початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування