Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Російський сенатор: Порошенко хоче відповіді на виборах до Ради

Субота, 10 вересня 2016, 17:57

Розпорядження президента Петра Порошенка повідомити керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України може бути пов'язане з очікуванням відповідних дій РФ на виборах до Верховної Ради або президента України.

Таку думку висловив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров у коментарі ТАСС.

"Напевно, можна не виключити таку ситуацію, що, відмовивши нашим громадянам у голосуванні в Україні, Порошенко розраховує на відповідне рішення, що коли пройдуть вибори в Україні, президент Росії зробить те ж саме", - заявив сенатор.

На думку Джабарова, Порошенко розуміє, що "ті українські громадяни, які будуть голосувати в Росії, будуть явно голосувати проти нинішньої (Верховної) Ради і нинішнього президента (України)".

"Вони бачать в наших ЗМІ і по телебаченню, що реально відбувається в Україні, і брехні, яка зараз постійно транслюється в Києві, не повірять, бо вони самі живі свідки ситуації в Росії і бачать наше ставлення до українського народу", - пояснив він свою версію.

При цьому перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації також не виключив, що розпорядження Порошенка може бути пов'язано з нездатністю офіційного Києва забезпечити безпеку на виборчих дільницях.

Водночас голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков назвав продовженням тупикового курсу відмову Києва проводити вибори до Держдуми 18 вересня в Україні.

"Це ще один крок Порошенка, спрямований на розрив відносин з Росією, крок, що не послужить добру службу Україні", - сказав Пушков ТАСС.

Він нагадав, що з тих пір, як Україна пішла цим шляхом, вона "дуже багато втратила і мало, що придбала".

"Порошенко недавно говорив про те, що країна втратила 15 млрд від того, що він назвав "економічною агресією" з боку Росії. А насправді, звичайно, ніякої агресії не було, а був односторонній розрив економічних і торговельних зв'язків з боку України щодо Росії, було укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом, не узгоджене ні в якому вигляді з Москвою, і звідси такі важкі наслідки", - сказав Пушков.

Як повідомлялося, 10 вересня президент Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Росію про неможливість проведення російських виборів на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:14
Банки Вірменії припинять прийом карток російської платіжної системи "Мір"
09:11
Їдь так, щоб куля не наздогнала. Як гонщиця Галина Алмазова намагалася обігнати смерть на передовій
08:59
У Бундестазі посилюється скандал довкола витоку деталей із зустрічі про Taurus для України
08:24
фото Росіяни вночі вдарили по Селидовому: 4 поранених
08:14
ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб
08:10
ЄС та Швейцарія розпочали процес для поглиблення відносин
07:58
Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб
07:28
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
06:28
Глава Пентагона переконуватиме на "Рамштайні" союзників у відданості США Україні – Reuters
05:14
Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW
Усі новини...