Підозрюваний у хабарах заступник голови Київської ОДА заперечує вину

Понеділок, 12 вересня 2016, 10:45

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Ігор Любко, якого 9 вересня затримали при отриманні хабара, заперечує свою вину і просить про службову перевірку.

Відповідну заяву чиновник зробив в ході апаратної наради в ОДА в понеділок вранці, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не порушував закон і діяв на своїй посаді заступника голови ОДА виключно в рамках законодавства і своїх посадових обов'язків. Мені немає чого приховувати", – сказав Любко.

Він утримався від оцінок свого затримання, пославшись на таємницю слідства.

"Я надав необхідні пояснення слідчому. Упевнений, неупереджене розслідування підтвердить мою невинуватість", – сказав Любко.

Разом з тим, в оприлюдненій на сайті Київської ОДА в понеділок заяві чиновника відзначається, що він висловився за необхідність детального розслідування і службової перевірки щодо інциденту з його затриманням.

"Прошу Вас, шановний головуючий, створити робочу групу і провести службову перевірку цих фактів, ретельно і незалежно їх вивчити і розібратися в цій ситуації, зробити належні і категоричні висновки в подальшій роботі адміністрації", – йдеться в заяві Любка.

Також чиновник подав на ім'я голови ОДА клопотання про відсторонення його від службових обов'язків на час розслідування правоохоронними та судовими органами події, що сталася 10 вересня 2016 року.

Як відомо, 9 вересня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любка затримали за хабарництво.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вивчає роль в цьому злочині голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку.

У суботу на сайті президента України було опубліковано указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної адміністрації.

10 вересня дружина Максима Мельничука заявила про його зникнення та повідомила, що у помешканні Мельничуків "невідомі озброєні люди провели обшук". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...