Правоохоронці затримали "чиновницю" "ДНР" у Житомирі

Вівторок, 13 вересня 2016, 02:02

У Житомирі співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали адвоката – "чиновницю" одного з псевдодержавних органів самопроголошеної "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У серпні минулого року мешканка Донецька, активна прихильниця "русского міра", запропонувала сепаратистам свої юридичні послуги та почала працювати у юридичному департаменті так званого "фонду державного майна ДНР".

Новоспечена "чиновниця" опікувалася розробкою, реєстрацією та введенням у дію нормативно-правових актів від імені цього нелегітимного органу. Саме її авторству належить розробка порядку привласнення терористами активів суб’єктів господарювання державної форми власності та господарських товариств з корпоративними правами держави, які на даний час перебувають на тимчасово підконтрольних терористам територіях.

Одержані від протиправного користування державним (рухомим/нерухомим) майном України кошти, відповідно до розробленого нею порядку, спрямовувалися на фінансування терористичної організації "ДНР".

12 вересня оперативники спецслужби затримали зловмисницю у Житомирі, куди вона приїхала для надання юридичних консультацій керівництву одного із підприємств щебеневої галузі, здійснюючи одночасно юридичний супровід його фінансово-господарської діяльності.

Прокурор Житомирської області повідомив правопорушниці про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України. Наразі затриману доставлено до ізолятора тимчасового тримання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування