Україна не розриватиме дипвідносини з РФ через незаконні вибори в Криму

Вівторок, 13 вересня 2016, 07:02
Україна не розриватиме дипвідносини з РФ через незаконні вибори в Криму

Проведення виборів на території тимчасово окупованого Криму до Держдуми РФ, незважаючи на їх нелегітимність, не стане приводом до запуску процесу розриву дипломатичних відносин з Кремлем.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє Укрінформ.

"Це безпосередньо на це не впливає, хочу на цьому наголосити", - відповів він на питання, чи вибори на території окупованого Криму актуалізують тему розриву дипломатичних відносин з Росією.

Клімкін зазначив, що дипломатичні відносини з Росією, які "існують насправді за формою, а не за змістом", потрібні для допомоги українцям, що проживають на території РФ.

"Щодо голосування тут (на території тимчасово окупованого Криму – ред.) я хочу сподіватися, що в Росії буде розумний підхід до цього, а що стосується подальших подій - будемо працювати з нашими міжнародними партнерами над тим, щоб контакти з майбутньою Думою залежали від результатів виборів", - наголосив він.

При цьому, за словами Клімкіна, в разі, якщо, незважаючи на нелегітимність виборів до Держдуми РФ на території окупованого Криму, повноваження російської делегації в ПАРЄ будуть визнані, Україна може припинити свою участь в роботі цієї організації.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко закликав не визнавати легітимність парламентських виборів Росії, які Москва намагається провести в тимчасово окупованих Криму і місті Севастополі.

Раніше Україна прийняла рішення про заборону відкриття повноцінних виборчих дільниць в російських дипломатичних установах на українській території через включення Криму до складу багатомандатного федерального виборчого округу на парламентських виборах в РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News