Хабарі в НАУ: суд арештував майно і валюту колишнього в. о. ректора

Вівторок, 13 вересня 2016, 12:07
Хабарі в НАУ: суд арештував майно і валюту колишнього в. о. ректора
ssu.gov.ua

Солом’янський районний суд Києва заарештував майно колишнього в.о. ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка, якого підозрюють у хабарництві.

Про це інформує у вівторок прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Арешт накладений, зокрема на квартиру, два будинки, гараж та грошові кошти у державній та іноземній валюті (1 млн 505 тисяч 800 грн, 1 тис. 270 польських злотих, 3 тис. 990 російських рублів, 2 тис. 329 китайських юанів, 10 канадських доларів, 50 гонконгських доларів, 3 тис. 170 фунтів стерлінгів, 50 тис. 635 доларів США та 69 тис. 382 євро).

Рішення суду ухвалене за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України 31 серпня. Досудове розслідування триває.

Як відомо, 26 серпня співробітники спецслужби спільно з САП та НАБУ затримали т.в.о ректора Володимира Харченка та адвоката Сергія Крижановського у робочих кабінетах начебто після отримання першої частини хабара у розмірі сто тисяч євро.

Під час обшуку за місцем проживання т.в.о. ректора детективи НАБУ  вилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн, а також 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам.

27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Обидва підозрюваних заявили про різке погіршення здоров'я і їх доставили до лікарні.

За інформацією НАБУ, Харченко залишив лікарню.

"Через те, що обидва підозрювані перебувають на лікуванні, суд досі не обрав їм запобіжного заходу", – наголошують в НАБУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування