Волинська трагедія: Польща і Україна домовилися про спільні дослідження

Вівторок, 13 вересня 2016, 17:35

Міністри закордонних справ України та Польщі Павло Клімкін та Вітольд Ващиковський домовилися про сприяння в організації спільної роботи істориків двох країн з вивчення  Волинської трагедії.

Про це сказав український міністр в ході спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися сприяти роботі наших істориків, які будуть документально, в архівах дивитися, що і як сталося (на Волині за часів Другої світової війни – ред.).", - сказав він.

За його словами, під час переговорів глави МЗС двох країн домовилися призначити співголів Українсько-польського форуму, які будуть послідовно сприяти роботі істориків двох країн.

Як відомо, 22 липня 2016 року польський Сейм затвердив резолюцію, якою встановив 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти громадян 2-ї Речі Посполитої в період Другої світової війни.

У резолюції, зокрема, згадується про хвилі злочинів, скоєних ОУН і УПА, в результаті якої було вбито понад 100 тис. громадян Речі Посполитої. У той же час, в постанові зазначається, що нагадуючи про злочини українських націоналістів, не можна промовчати про польських акціях відплати, в яких також гинуло цивільне населення.

8 вересня Верховна Рада затвердила заяву України щодо ухвалення Сенатом і Сеймом Польщи постанов про Волинську трагедію, в якій засудила односторонні дії Сенату та Сейму  Республіки Польща.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News