Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ активізує розслідування за рішеннями суддів КС часів Януковича

Середа, 14 вересня 2016, 06:04

ГПУ активізує розслідування справи про винесення неправосудного рішення суддями Конституційного суду при зміні Конституції в 2010 році і логічно завершить виробництва по всьому масиву звинувачень проти екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "24 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми активізували цю справу, так як без неї не може бути завершено велику справу по Януковичу", - сказав він, говорячи про хід розслідування справи щодо суддів КС.

"Янукович узурпував владу за допомогою тиску на Конституційний суд, використовував владу для контролю економіки країни і розкрадання коштів, після цього він через своїх людей, найчастіше, через громадян Росії, довів до небоєздатності Збройні сили України, після цього підписав "Харківські угоди", результатом яких було введення додаткового військового контингенту РФ в Севастополі, після він взяв невигідний кредит і відмовився від європейської інтеграції, що вивело людей на вулиці", - зазначив Луценко.

Генпрокурор підкреслив, що це величезна справа, кваліфікується як державна зрада, по якій повинен відповідати саме Янукович і соратники в формі очного або заочного засудження.

Генпрокурор разом з тим зазначив, що "судді не можуть бути притягнуті до відповідальності, оскільки відповідно до закону вони не несуть відповідальності за прийняте рішення".

"Але ця справа дуже важливе. По ній є кілька суддів, які визнали тиск з боку Януковича для прийняття рішення про зміну Конституції. Правда, потім вони відмовилися від цих свідчень. І це проблема", - додав Луценко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування