Садовий скаржиться, що Львів більше 100 днів – в "сміттєвій блокаді"

Середа, 14 вересня 2016, 15:17

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів понад 100 днів перебуває у сміттєвій блокаді.

Про це він сказав журналістам в середу, коментуючи проблеми з вивезенням частини сміття зі Львова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми більше 100 днів знаходимося в сміттєвій блокаді. Щодня для нас дуже велика проблема вивезти сміття. Нам блокують вивіз сміття в інші міста, створюючи різні протести, але, незважаючи на це, сьогодні 80% міста в чистоті, а 20% майданчиків перевантажені", – заявив мер.

За його словами, в понеділок він зустрічався з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та "попросив сприяння, щоб були відповідні доручення головам обласних адміністрацій, прохання до мерів, щоб було сприяння".

Як підкреслив Садовий, проблеми з вивезенням сміття виникли у двох з 5 операторів ринку, "їм фактично немає куди вивозити сміття".

За його словами, питанням №1 залишається будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів (ТПВ), а також початок рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах.

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників і зник комунальник.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття. Приймали відходи упродовж 6 тижнів.

На початку серпня Київ припинив приймати сміття зі Львова.

10 вересня мер Миколаєва Олександр Сенкевич підписав розпорядження про тимчасовий прийом сміття зі Львова на миколаївському полігоні.

13 вересня через протести Миколаїв зупинив прийом львівського сміття.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News