Луценко запевняє, що політики у справі Кернеса немає

Четвер, 15 вересня 2016, 16:22

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що справа проти керівництва Харкова не має ніякого політичного підґрунтя.

Про це він сказав під час брифінгу у Києві.

"Будь-які закиди у політизації процесу я відкидаю хоча би тому, що це перша наша справа, яка потім буде дублюватися і в інших містах", - сказав генпрокурор.

Він заявив, що наразі проводиться 120 обшуків у цій справі в Харкові. Обшуки проводяться на території місця проживання осіб, які підозрюються у створенні злочинної організації та за місцем юросіб, де зареєстровані житлові кооперативи. Однак головне місце проведення обшуків – це Харківська міська рада.

"Схема проста: керівництво міста оформляло житлові кооперативи і переуступало їм міську землю. Власниками землі ставали наближені до керівництва міста люди, члени їхніх сімей, бізнеспартнери, політичні діячі та судді і працівники правоохоронних органів Харкова", - розповів Луценко.

Також, за словами генпрокурора, прийнято рішення не вилучати всі документи, а лише ті, які потрібні для майбутнього судового процесу. Крім того, заборонено у ході обшуків забирати особисті речі, окрім випадків, коли буде знайдено у великих розмірах гроші чи коштовності.

Як відомо, мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що земельна справа, за якою у четвер проводяться обшуки, вигідна міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Зазначимо, Арсен Аваков родом з Харкова. У нього з Кернесом - давній конфлікт.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив УП, що у Харкові з самого ранку тривають обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна.

Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Фігурантами  земельних махінацій зазначаються екс- мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький та колишній керівник харківського управління держкомзему Юрій Санін.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування