ВРЮ звільнила скандальну суддю Царевич

Четвер, 15 вересня 2016, 18:24

Вища рада юстиції схвалила звільнення за порушення присяги судді Печерського райсуду м.Києва Оксани Царевич.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав адвокат Небесної сотні та "автомайданівець" Роман Маселко.

За його словами 13 членів комісії проголосували за. 2 - проти.

Прес-служба ВРЮ повідомила у своєму прес-релізі: "За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги".

Як відомо, під час Майдану, Царевич прийняла рішення про позбавлення прав щонайменше чотирьох осіб, які брали участь у акції Автомайдану, що полягала у поїздці до резиденції колишнього президента Віктора Януковича – Межигіря.

Після цього до активістів приходили даїшники з фіктивними рапортами, що вони нібито не зупинилися на вимогу працівників ДАІ. За цими рапортами складали фіктивні протоколи, за якими судді виносили неправомірні рішення про позбавлення прав всіх водіїв, яких змогли зафіксувати камери ДАІ.

Наприкінці березня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України відклала розгляд справи судді Печерського суду Оксани Царевич про рекомендацію призначення її суддею безстроково до того моменту, поки суд не винесе вирок по її справі щодо переслідування "Автомайдану".

Дисциплінарна секція ВРЮ рекомендує Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарні справи стосовно судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та суддів Шевченківського райсуду Валентини Маліновської за переслідування активістів Євромайдану.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News