Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опитування: Понад 80% росіян не готові протестувати

П'ятниця, 16 вересня 2016, 08:47

Більше 80% росіян не готові брати участь в протестних акціях з політичними або економічними вимогами.

Такими є результати опитування, проведеного "Левада-центром", повідомляють російські "Ведомости".

Тільки 18% опитаних бачать можливість масових акцій проти падіння рівня життя і 15% допускають протести з політичними вимогами. Особисто брати участь в протестах готові тільки 10% росіян.

 

Заступник директора "Левада-центру" Олексій Гражданкін вважає, що росіяни усвідомили, що криза - це надовго, але вирішили, що протести не є засобом вирішення проблем, оскільки не призводять до серйозних змін.

"Історія протестів 2011-2012 рр. показала, що в країні нічого не змінилося, залишається страх від подій в Україні, і протести не сприймаються як мирні акції. Крім того, людей турбує, що влада сприймає протести як неприйнятну форму діалогу з суспільством: вони пам'ятають про строки у "болотній справі", - додав він.

Напередодні виборів до Держдуми сама ідея протестів виявилася дискредитована, вважає Гражданкін:

"Очікувань фальсифікації на цих виборах майже немає, всупереч звичайним передвиборчим трендам. Ніхто не веде активну кампанію, що вибори будуть нелегітимними, і напруги немає. Якщо влада дасть знак, що можна протестувати, то люди, можливо, скористаються цим способом, але, поки влада виглядає як сильна і рішуча, протестів очікувати не варто ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування