Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Умеров просить 3 вересня вийти на акції підтримки політв'язнів

П'ятниця, 2 вересня 2016, 15:32

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, якого в анексованому Криму помістили в психлікарню, закликає людей 3 вересня вийти на акції підтримки політв'язнів.

Про це йдеться у зверненні, опублікованому в його Facebook.

Умеров пише про те, який непростий вибір прихильників України, які залишилися в анексованому Росією Криму, – вибір між вірністю й безпекою.

"Мені пощастило, як мені здається, зробити правильний вибір, хоча через нього російська держава піддала мене кримінальному переслідуванню. Але мені надає сил той факт, що десятки моїх співгромадян і співвітчизників зробили аналогічний вибір", – пише заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Він подякував усім за підтримку. "Попри спроби ізолювати мене, родина й друзі передають мені всі ваші побажання й привіти. Дякую, що переймаєтеся й турбується за мене. Це дає додатковий стимул несхитно триматися й далі!" – зізнався Умеров.

"Я закликаю вас говорити й про інших кримських політв'язнів – тих сміливих людей, які утримуються в СІЗО від декількох місяців до більш як півтора року… Людей, які не зрадили свою совість і правду, людей, які відмовилися в обмін на брехню й наклеп знайти жадану волю", – попросив він.

Умеров упевнений, що "мир повинен знати про проведені окупаційною владою в Криму репресії".

"І навіть якщо найближчими днями мені вдасться покинути стіни психлікарні, я прошу вас ні на секунду не припиняти вашу підтримку всіх жертв репресій у Криму", – попросив він.

"Я закликаю вас вийти 3 вересня на акції підтримки політв'язнів у всьому світі, кожен у своєму місті. І говорите про це так гучно, щоб почув увесь світ, щоб тема окупації Криму й репресій у Криму обов'язково пролунала на саміті G20 у Китаї", – написав Умеров.

"Росії не повинно зійти з рук те, що вона творить у відношенні України й Криму", – додав він.

На 3 вересня з ініціативи адвокатів Миколи Полозова й Марка Фейгіна заплановано акції на підтримку Умерова в Україні, а також у столицях низки держав Європи й у Канаді. Зокрема, вони пройдуть у Києві й Луцьку, у Торонто, Празі, Варшаві, Берліні, а також у Москві й Санкт-Петербурзі.

12 травня ФСБ по Криму порушила проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

11 серпня в суді Умерову стало погано, його госпіталізували. Однак це не зупинило суддю, яка винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Полозов повідомляв, що ФСБ РФ планує тримати Умерова у сімферопольській психлікарні до 7 вересня.

Верховний суд окупованого Криму призначив на 13 вересня розгляд апеляції на утримання Умерова в психіатричному стаціонарі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...