Луценко озвучив головні помилки керівництва під час "Іловайської трагедії"

П'ятниця, 2 вересня 2016, 16:05
Луценко озвучив головні помилки керівництва під час Іловайської трагедії
tsn.ua

Головними помилками українського керівництва під час подій в Іловайську стали помилки при плануванні операції і не реагування при змінні обстановки в зоні АТО.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко під час засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, озвучуючи думку експертів.

"Експерти вважають, що всі помилки військового керівництва зводяться до порушення встановленого порядку планування проведення бойових дій по звільненню Іловайська силами АТО…в період з 8-20 серпня 2014 року. Також, невідповідність фактичних дій посадових осіб зазначеним вимогам та оперативній обстановці, що змінилася", - сказав він.

Він конкретизував, що дані розвідки, які свідчили, що в Іловайську ще до початку операції звільнення було зосереджено близько 1200 бойовиків з технікою і укріпленнями "не були взяті в розрахунок під час складення замислу".

"Застосування добровольчих батальйонів у меншій кількості при атаці, з точки зору експертів, було помилкою і порушенням ряду нормативних документів", - сказав Луценко.

Також він розповів, що військове керівництво України після вторгнення російських військ, яке почалося раніше подій в Іловайську, "не змінило свій замисел" і "не віддало накази по відступу, чи інші дії військовослужбовцям".

"Реального документу письмового чи навіть усного слідством не зафіксовано", - сказав Луценко.

Як відомо, Луценко заявив, що основним фактором подій під Іловайськом в кінці серпня 2014 року стало пряме вторгнення Збройних сил Російської Федерації на територію України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування