Під час Іловайської трагедії сектор Д отримав наказ про відступ - ГПУ

П'ятниця, 2 вересня 2016, 16:16

24 серпня 2014 року командуванням військових підрозділів був наданий наказ про відступ сектора Д (район дій на Донбасі уздовж кордону з Росією) в Луганську область.

Про це у п'ятницю заявив генеральний прокурор Юрій Луценко разом з експертами під час засідання комітету ВР з питань нацоборони.

"У слідства є питання, як передислоковувалися, і чи правильно було зроблено, що їх (війська із сектору Д – УП) вивели… Прийняте командуванням рішення про вивід через Луганську область було правильним. Але це різко змінило ситуацію, це означало, що Іловайський відступ залишився відкритим зправа", - зазначив генпрокурор.

У свою чергу керівник слідчого управління, яке здійснює досудове розслідування щодо Іловайської трагедії Юрій Рудь зазначив: "Упродовж певного періоду був санкціонований і несанкціонований вихід 24 серпня. Наказ про передислокацію підрозділів 24 серпня був", - сказав він.

"Нами дана оцінка дій керівника сектору Д і керівника сил АТО щодо розформування сектору Д взагалі, ми все це описали і наданий час нами призначена ціла низка, 15 експертиз, які стосуються кожного керівника, який на той час давав наказ. Це починаючи від Муженка, закінчуючи останнім керівником. Це 15 осіб", - сказав у свою чергу директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін.

Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування