Розвідка заявляє, що бойовики стріляють по своїх і палять намети

Четвер, 22 вересня 2016, 13:25

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє, що за добу 21 вересня у зоні АТО отримали поранення четверо бойовиків.

"Протягом доби підтверджені втрати противника склали четверо поранених військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк), а також 4 (Алчевськ) та 7 (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, переважно з причин порушення техніки безпеки при поводженні зі зброєю", – повідомляє ГУР.

"Втрати особового складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ пов’язані з тим, що військовослужбовець 1 мотострілецького батальйону полку, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, відкрив неупорядковану стрілянину з автомату та підствольного гранатомету в бік розташування сил АТО, але влучив у власні позиції, внаслідок чого осколкові поранення від гранати ВОГ-25 отримали два російських окупанта", – заявляє відомство.

Крім того, ГУР стверджує, що "не дивлячись на початок осінніх дощів та холодів, особовий склад 28 окремої мотострілецької бригади (Клинці) 20 Армії (Вороніж) Західного військового округу (Санки-Петербург) ЗС РФ з травня ц.р. продовжує проживати у польових наметах".

Це "викликає відкрите невдоволення військовослужбовців та спонукає їх до пошуку нових форм протесту", заявляють розвідники.

"19 вересня на території польового табору № 2 (н.п.Займище) 28 омсбр (Клинці), внаслідок пожежі згоріло біля 20 наметів (ніхто не постраждав). Враховуючи специфіку займання, а також те, що це вже друга пожежа на території табору з початку місяця (перша мала місце 9 вересня), основна версія пожежників – навмисний підпал", – сказано в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування