Гречківський задоволений рішенням суду, але йому не подобаються звинувачення

Четвер, 22 вересня 2016, 21:21

Член Вищої ради юстиції Павло Гречківський заявляє, що задоволений рішенням суду щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді застави, проте не задоволений тим, що йому, як і раніше, інкримінується спроба вчинити злочин.

Про це він сказав журналістам після виходу з будівлі суду в четвер увечері.

"Це рішення суду неоднозначне. З одного боку, відмовлено прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Застосована застава - ну, вона більш для мене підйомна, ніж та, яку просило звинувачення. Але на поточній стадії процесу я не задоволений тим, що на сьогоднішній день є думка про те, що я намагався вчинити якийсь злочин. Це мене не задовольняє", - сказав Гречківський.

Він стверджує, що не має наміру виїжджати з країни.

"Я нікуди не збираюся їхати: я буду або виконувати свої службові обов'язки так, як вирішить Вища рада юстиці ... а якщо я і піду у відпустку, то це тільки через те, що немає юридичного механізму на сьогоднішній день відсторонити мене як члена ВРЮ з посади", - зазначив Гречковський.

При цьому він підкреслює, що ніякого правопорушення не скоював і справа щодо нього є замовною. Крім того, він відзначає, що "за цим стоять дуже великі гроші".

"Мною сьогодні в суді були надані відповідні документи про те, що я отримував погрози, як член ВРЮ, починаючи з лютого місяця цього року. Відповідно до закону про корупцію, я повідомляв про це своє керівництво і подавав відповідні заяви. Я сьогодні в судовому засіданні скористався тим, що воно було закритп, оскільки це стосується певних осіб, я назвав імена цих осіб, які на мене чинили тиск ", - розповів Гречківський.

Він відмовився називати пресі прізвища цих осіб.

"Суд постановив, що справа за клопотанням обвинувачення слухається в закритому режимі, я думаю, що ця інформація може дійсно вплинути на тих людей, які на мене тиснули, тому я зараз ці прізвища називати не буду", - сказав Гречковський.

Як відомо, суд обрав Гречківському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,85 млн грн.

Генпрокурор Юрій Луценко у середу заявив, що член ВРЮ вимагав гроші за незаконний вплив на судове рішення.

"Затримано посередника – арбітражного керуючого Мінюсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів", – написав він на Facebook.

Водночас Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.

Раніше повідомлялося, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві.

Також відомо, що підозрюваний член ВРЮ є близьким до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...