Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шпигун з Гайсина отримав 14 років за співпрацю з Росією

П'ятниця, 23 вересня 2016, 19:53

Мешканець міста Гайсин Вінницької області, який шпигував на користь Росії, отримав 14 років в’язниці.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Згідно з інформацією, під час судових слухань встановлено, що з квітня по червень 2015 року обвинувачений за власною ініціативою сприяв злочинній діяльності терористичної організації "ДНР".

"Підтримуючи постійні зв’язки з представником спецслужби іноземної держави – Російської Федерації, шпигун "зливав" данні розвідувального характеру, що становлять державну таємницю", - зазначила прес-служба прокуратури.

У відомстві уточнили, що чоловік розповідав бойовикам про місця зосередження та дислокації, маршрути пересування та ротації військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України й інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Також він надавав проросійським бойовикам детальну інформацію щодо загального командування й управління українськими військовими підрозділами, їх матеріально-технічного забезпечення, кількості та складу, методів і способів військової, бойової та спеціальної підготовки, основних місць розташування вогневих рубежів, планів та задумів української сторони щодо тактики та напрямів ведення бойових дій проти терористів.

У червні 2015 року чоловіка затримали працівники СБУ.

Суд проходив за місцем мешкання шпигуна - на Вінничині. 

22 вересня Вінницький місцевий суд визнав його винним у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації й призначив покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування