Прокурор просить збільшити термін одному з 4 засуджених кримських мусульман

Субота, 24 вересня 2016, 23:23

Прокурор "севастопольської четвірки", які проходять по "справі Хізб ут-Тахрір", подав апеляцію на рішення суду щодо Руслана Зейтуллаєва.

Про це повідомив "Крим. Реалії" Рефат Сайфуллаєв - батько одного з засуджених Ферата Сайфуллаєва.

"На думку прокурора, Руслан Зейтуллаєв є організатором осередку "Хізб ут-Тахрір", а тому повинен бути засуджений набагато суворіше, ніж решта троє засуджених. Прокурор просив у суду 17 років ув'язнення суворого режиму для Руслана, але суд присудив йому 7 років колонії загального режиму. Тепер схема звинувачення виглядає непереконливо, виконавці є, організація є, а організатора немає, тому прокурор подав апеляцію", - повідомив Рефат Сайфуллаєв.

Суд над Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваітовим, Нурі Прімовим і Фератом Сайфуллаєвим почався в червні. Їх заарештували взимку 2015 року в Севастополі і звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

7 вересня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону, де з 1 червня слухається справа кримських мусульман за звинуваченням їх у зв'язках з "Хізб ут-Тахрір", оголосив вирок.

Згідно з рішенням суду, севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада називає організатором осередку "Хізб ут-Тахрір", засуджений до семи років колонії загального режиму, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Прімов отримали по п'ять років виправної колонії також загального режиму.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування