Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Нацполіції розповіли деталі затримання "дніпровського стрілка"

Неділя, 25 вересня 2016, 18:57
У Нацполіції розповіли деталі затримання дніпровського стрілка

Підозрюваному у вбивстві двох поліцейських у Дніпрі Олександру Пугачову буде оголошено підозру.

Про це УП повідомив перший заступник глави Нацполіції України Вадим Троян. 

За його словами, наразі Пугачов перебуває у лікарні, де його прооперовано та взято під охорону поліції.

"Він вже є затриманим. Вже є постанова, зараз буде підозра", - зазначив Троян.

Також взято відбитки пальців. Машину, на якій Пугачов тікав від поліції, також ідентифіковано.

Троян також повідомив, що для затримання підозрюваного у Дніпрі в рамках плану "Перехоплення" поліція виставила пости на автовокзалах, перекрила виїзди, попередила усі лікарні.  Троян зазначив, що до лікарні Пугачов звернувся під іншим прізвищем - Михайленко.

"Але за всіма прикметами від підпадав під  наш опис. Поліція, яка прибула на місце, встановила, що хворий - той, кого ми розшукуємо", - повідомив він. 

Говорячи про можливих спільників Пугачова, які перебували разом з ним у машині під час інциденту, Троян зазначив: "Ми поки працюємо".

"Можливо, він був не сам у машині, можливо, були ще якісь свідки, є відеозаписи ... За трьома різними адресами було проведено обшуки.  ... Ми знайшли речові докази, підробні документи, навіть перуки, у яких вони ходили... перуки та вуса. Він маскувався. Ми розуміємо, що він був не сам, працюємо", - додав він. 

Як відомо,  вранці 25 вересня зловмисник застрелив патрульного поліцейського, який зупинив його авто за порушення правил дорожнього руху, та поранив його напарницю. Згодом поранена патрульна померла під час операції

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві - екс-боєць роти спецпризначення МВС "Торнадо" Олександр Пугачов, який перебуває у розшуку за кількома статтями - ч.3 ст.146 - "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ч.1 ст.255"Створення злочинної організації", ч.2 ст.153 "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом". 

Розшук Пугачова триває більше року.

Поліція у Дніпрі оголосила план Сирена та провела операцію із затримання підозрюваного, якого було затримано у лікарні, про що повідомив глава МВС Арсен Аваков. 

За фактом подій у Дніпрі відкрито три кримінальних провадження.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування