Новинський заявив про репресії та обшуки його підприємств по всій країні

Неділя, 25 вересня 2016, 20:10
Новинський заявив про репресії та обшуки його підприємств по всій країні

Нардеп Вадим Новинський заявив, що 25 вересня по всій країні відбулися обшуки на підприємствах групи "Смарт-Холдинг", яку він контролює.

Про це Новинський заявив у своєму Facebook.

За словами нардепа, у обшуках було задіяно понад 200 осіб, відбувалися вони "з порушенням законодавства та безлічі процесуальних норм".

Новинський заявив, що це є "фактом тиску як представника опозиції" та що проти нього та представників з "Оппоблоку" "кинуто весь репресивний апарат". 

"І я сам, і керівництво підприємств, бенефіціаром яких я з'явлюся, завжди співпрацювали з правоохоронними органами, надавали всю необхідну інформацію, виконували всі букви закону", - заявив він і додав, що  "не відступиться", а "правоту і честь" буде захищати всіма законними способами в Україні і Європі.

Як відомо, вранці 25 вересня у Києві невідомі у камуфляжі з написом "СБУ" проникли в офіс компанії "Смарт-Холдинг" на вулиці Ігорівській та проводили там обшуки

Директор з правового забезпечення "Смарт-Холдингу" Лада Кондуфорова заявила, що у постанові про обшук вказано іншу адресу, а спецслужби не пояснили, чому вони проводять обшук у вихідний день, тому що такі слідчі дії по закони повинні проводитися в робочі дні.

У СБУ ситуацію з обшуками не коментували. У свою чергу в ГПУ заявили, що обшуки проводяться у зв'язку з перевіркою посадових осіб "Смарт-Холдингу" на причетність до справи про банкрутство суднобудівного заводу "Океан".

"Смарт-холдинг" є приватним акціонерним товариством і керуючою компанією для підприємств, які контролюються компанією "Смарт-груп", яку контролює Вадим Новинський.

ГПУ готує подання на позбавлення Новинського недоторканності.

1 вересня Новинського допитали у ГПУ. Нардеп заявив, що не має наміру виїжджати з України і переховуватися від слідства в разі, якщо ГПУ все-таки вирішить внести подання до парламенту на дачу згоди на арешт і затримання депутата.

Більше про ситуацію навколо нардепа та бізнесмена Вадима Новинського читайте в статті УП "І сміх, і гріх. Чому ГПУ зацікавилася Новинським".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування