Хуг прибув до Донецька, щоб оцінити ситуацію з безпекою

Понеділок, 26 вересня 2016, 00:26
Хуг прибув до Донецька, щоб оцінити ситуацію з безпекою

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг прибув до Донецька.

Про це повідомила журналістам представник прес-служби СММ ОБСЄ, пише "Інтерфакс-Україна".

Як очікується, Хуг оцінить ситуацію у сфері безпеки.

Також він відвідає три ділянки, де планується розведення сторін конфлікту - населені пункти Петровське, Золоте і Станицю Луганську.

Як повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на онлайн-ресурси "ДНР", бойовики  анонсували початок розведення сил та озброєння у проміжку з 1 по 3 жовтня. 

"Початок розведення сил у Петровському заплановано орієнтовно з 1 по 3 жовтня. Точну дату поки не визначено, все буде залежати від обстановки на фронті", - заявили в "ДНР". 

Як відомо, 21 вересня у Мінську було підписано Угоду, яка почала діяти 22 вересня і передбачає 13 днів для розведення сил АТО та ОРДЛО від лінії розмежування на трьох ділянках кордону, сторони мають щонайменше 7 днів дотримуватись режиму "тиші"

За даними української сторони СЦКК, за першу добу дії угоди у трьох пунктах на лінії розмежування "режим тиші" був дотриманий. СЦКК і ОБСЄ будуть стежити за ситуацією в цих трьох пунктах.

Представник України у підгрупі безпеки в ТКГ "Мінська" Євген Марчук зазначив, що основною умовою розведення сторін стане дотримання режиму тиші в зазначених трьох пунктах не менше 7 діб.

В ОБСЄ закликали обидві сторони на Донбасі негайно усунути перешкоди у Петровському і Золотому, щоб представники місії мали можливість спостерігати за виконанням угоди про розведення живої сили та техніки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування