Справа тітушок: "ОБ" вимагає випустити Орлова під в 20 разів меншу заставу

Понеділок, 26 вересня 2016, 13:50

"Опозиційний блок" вимагає випустити депутата Одеської міськради від цієї партії, екс-заступника губернатора Одеської області Олександра Орлова з-під арешту під заставу в 400 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті партії.

Згідно з повідомленням, відповідну апеляцію в понеділок подав адвокат Орлова.

У партії заявили, що досі жоден прокурор Одеської області не висував Орлову звинувачень "через відсутність будь-якої доказової бази".

"В "Опозиційному блоці" впевнені в тому, що арешт Олександра Орлова – це акт політичних репресій, спрямованих проти опозиційної сили, рейтинг якої зростає, і особисто проти народного депутата Миколи Скорика з метою дискредитації популярного і шанованого політика", – вважають в "ОБ".

Як відомо, у п'ятницю Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури Одеської області та взяв Орлова під варту на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 8 млн 668 тисяч гривень.

У четвер стало відомо, що Генпрокуратура наступного тижня внесе подання у Верховну Раду на зняття недоторканності з депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика.

Також було оголошено про підозру в організації заворушень під будівлею Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 року колишньому першому заступнику голови ОДА Олександру Орлову. Головою ОДА тоді був Скорик.

19 лютого 2014 року група озброєних битами "тітушок" напала на активістів Євромайдану, журналістів та простих жителів міста. Слідство вважає, що до цього було причетне керівництво області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News