Підтримати Умерова вийшли в Польщі, Німеччині, Канаді та Брюсселі

Субота, 3 вересня 2016, 21:07
Підтримати Умерова вийшли в Польщі, Німеччині, Канаді та Брюсселі

Акції солідарності з заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим пройшли в суботу в різних країнах світу.

Про акції повідомляла на своїй сторінці Facebook дочка заступника голови Меджлісу Айше Умерова, також інформація публікувалася в Twitter (#StopKillingIlmiUmerov).

Зокрема, підтримати Умерова вийшли у Варшаві (Польща), Празі (Чехія), Берліні (Німеччина), Торонто (Канада), Ризі (Латвія).

До акції також приєдналися посольства України в Словенії і Португалії, а також об'єднання українців у Брюсселі (Бельгія).

Крім того, вранці акція на підтримку Умерова пройшла в Києві.

Президент Петро Порошенко у своєму Twitter подякував усім небайдужим громадянам, хто долучився до акцій на підтримку Умерова та пообіцяв продовжувати боротьбу за звільнення заступника голови Меджлісу та всіх інших заручників РФ.

Разом з тим, Айше Умерова в коментарі "Громадському" повідомила, що на даний момент представники української влади не виходили на прямий контакт з родиною Умерова.

"Прямих контактів з нами немає. Ми контактуємо лише з представником Меджлісу в Києві. Вони там на місці намагаються більш активно залучати українську владу", – сказала вона.

За її словами, на даний момент до цього питання активно підключилось МЗС та комітет Верховної Ради із закордонних справ.

"Поки що ніяких офіційних заяв на найвищому рівні не було. Ми сподіваємось, що якісь питання вирішуються хоча б кулуарно. Відкрито з нами на контакт ніхто не виходив", – сказала Айше Умерова.

12 травня ФСБ по Криму порушила проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

11 серпня в суді Умерову стало погано, його госпіталізували. Однак це не зупинило суддю, яка винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Полозов повідомляв, що ФСБ РФ планує тримати Умерова у сімферопольській психлікарні до 7 вересня.

Верховний суд окупованого Криму призначив на 13 вересня розгляд апеляції на утримання Умерова в психіатричному стаціонарі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування