Аваков: Особи, що влаштували пікет під "Інтером" - екс-бійці ЗСУ

Неділя, 4 вересня 2016, 20:49

Особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи" телеканалу "Інтер", раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Про це ввечері 4 вересня в ефірі "ТСН Тиждень" на телеканалі "1+1" повідомив глава МВС України Арсен Аваков, пише Інтерфакс-Україна

"Це, в основному, у минулому - військовослужбовці 30-ї бригади Збройних сил, які об'єдналися в такому протесті", - сказав він.

За словами Авакова, "дві або три людини, які надихалися димом, отримали допомогу медиків". Також він повідомив, що до лікарів звернувся один з пікетників, пише "Детектор медіа".

Також Аваков повідомив, що  особисто кілька днів тому звернувся до СБУ щодо розслідування фактів узгодження інформполітики "Інтера" і т.зв. "ДНР", але відповіді досі не отримав.

Як зазначив глава МВС, на початку 17:00 біля офісу телеканалу "Інтер" з'явилися люди у камуфляжі з відкритими обличчями, розвернули плакати із протестними закликами щодо проросійської позиції телеканалу.

"Через певний час між охороною телеканалу та мітингувальниками виникла сутичка. Пізніше, на другому поверсі приміщення телеканалу виникла пожежа з відкритим вогнем. На місце події виїхала спецтехніка.... Розпочато кримінальне провадження за ст. 296 "Хуліганство" та ст. 194 "Умисне знищення майна" КК України. Ведеться слідство", - заявив Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

"Справа поліції, звичайно, не допускати до таких речей. Справа політиків та держави - не дозволяти таких конфліктів",  - додав Аваков.

Також він повідомив, що наразі слідчими Нацполіції вивчається великий обсяг документів, які передали активісти та народні депутати. За словами Аваков, ці документи стосуються діяльності співробітників телеканалу та узгодження редакційної політики із російськими технологами та владою так званої "ДНР".

"У понеділок-вівторок слідчі Нацполіції будуть розуміти, чи є склад злочину у цій справі і як на це реагувати", - зауважив глава МВС. 

Зазначимо, Олексій Ліхман - ведучий "Подробиць тижня", які мали розпочатися на телеканалі о 20:00, але через пожежу почалися не у студії, а на вулиці і близько 20:30 - заявив, що йому "відомо про щонайменше 5 людей, які отримують медичну допомогу внаслідок пожежі".  

Як відомо, під будівлею на вул.Щусєва 26 невідомі влаштували пікет, підпалили шини. На одному з поверхів була пожежа та задимлення, з будівлі евакуювали людей. 

На стіні біля входу у будівлю невідомі пікетувальники залишили напис "Інтер" - агент Кремля", також залишилися плакати з аналогічними написами. 

У поліції заявили, що пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей - приблизно 20 осіб. "Шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, димову шашку", - зазначили у поліції. 

Шість осіб на місці події затримано та доправлено до відділків поліції. 

На телеканалі "Інтер" заявили, що на офіс компанії "Національні інформаційні системи" скоєно збройний напад та підпал, знищено телевізійну студію, кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, одна співробітниця каналу зламала ногу під час пожежі. Також повідомляється, що під час нападу озброєної групи людей вони зробили кілька пострілів і підпалили будівлю.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій заявили, що на вул.Щусєва, де розташований офіс телеканалу "Інтер", було кілька загорянь: під час проведення мітингу горіли автомобільні шини та двічі у приміщенні будівлі - внаслідок занесення стороннього джерела запалювання.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News