"Народний фронт" хоче, щоб СБУ викрила "агентів Кремля" у Раді

Понеділок, 5 вересня 2016, 11:40

Фракція "Народний фронт" звернулася до Служби безпеки з вимогою відзвітувати суспільству про протидію "агентурній роботі Кремля в Україні".

Про це розповів голова фракції НФ Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради у понеділок.

"Місяць тому стали відомі факти підривної діяльності проти нашої держави російських пропагандистів. Викладене в інтернет листування такої собі Марії Столярової, яка працювала на телеканалі "Інтер", засвідчили, що ворожа агентура працює, особливо не ховаючись, маючи серйозних покровителів, у тому числі з депутатськими значками", – заявив Бурбак.

За словами депутата, "є підстави заявляти, що в Україні сформовано потужну російську агентуру з числа представників влади з використанням телевізійних каналів".

"Викликом для ВР стало те, що в листуванні прямо називаються прізвища народних депутатів Капліна, Добродомова, Борислава Берези… Сама Столярова пише, що вона як рука Кремля посадила багатьох депутатів у Верховну Раду", – зазначив Бурбак.

"Чітку відповідь мають дати правоохоронні органи. Тому сьогодні зранку депутати "Народного фронту" відвідали Службу безпеки і особисто передали звернення з вимогою до керівництва СБУ відзвітувати суспільству про протидію агентурній роботі Кремля в Україні", – наголосив голова фракції.

Водночас, на думку Бурбака, правоохоронці також мають розслідувати події навколо телеканалу "Інтер".

У той же час депутат Борислав Береза в ефірі телеканалу "112 ua" висловив думку, що Бурбак таким чином відволікає увагу від "нульового рейтингу своєї партії".

"Народний фронт" зробив цей фейк, щоб спробувати відвернути увагу від себе ", - сказав Береза.

Депутат заявив, що готовий надати СБУ всі необхідні свідчення, щоб зняти будь-які підозри.

Як відомо, раніше в Інтернет виклали переписку співробітниці "органів безпеки" незаконного збройного формування "ДНР" Тетяни Єгорової з співробітниками каналів "Інтер" і "Донбас".

Зокрема з неї випливало, що екс - креативна продюсерка "Подробностей недели" на телеканалі "Інтер" (продакшн НІС) Марія Столярова звітувала про контент новин перед органами безпеки так званої "ДНР".

Служба безпеки заявила, що перевірить оприлюднене листування.

Водночас у лютому 2016 року СБУ видворила з України та заборонила в’їзд на п’ять років самій Марії Столяровій.

Також нещодавно ряд активістів виступив із закликом до влади заборонити мовлення телеканалу "Інтер".

Причиною для такого кроку вони назвали "антиукраїнський", на їхню думку, концерт, показаний телеканалом до 25-ї річниці Незалежності України.

Ввечері 4 вересня будівл "Інтера" на вулиці Щусєва у Києві пікетували, а згодом підпалили

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею "Інтера" у столиці. Згодом стало відомо, що з Шевченківського райуправління Нацполіції у м.Києві звільнили майже всіх затриманих, підозру їм не вручали.

5 вересня будівлю телеканалу "Інтер" огородили парканом, там зібралося кілька десятків пікетувальників у військовій формі з українською символікою та правоохоронці. Мітингувальники оголосили безстрокову акцію протесту.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...