Парубій чекає від комітету висновку щодо судді Чауса

Понеділок, 5 вересня 2016, 12:01

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій очікує, що парламентський комітет з правової політики і правосуддя невідкладно розгляне і надасть висновок щодо подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт судді Миколи Чауса.

Про це він повідомив на засіданні погоджувальної ради у понеділок.

"Ми очікуємо на рішення профільного комітету стосовно притягнення до відповідальності судді Дніпровського райсуду Києва Чауса. Я сподіваюся, що ми завтра будемо мати рішення профільного комітету. Наскільки мені відомо, вже о 9:00 призначено засідання", – сказав він.

Парубій також зазначив, що Верховна Рада поставить питання правоохоронцям, "як могло статися так, що суддя Чаус втік".

Спікер також анонсував, що 6 вересня на засіданні Верховної Ради виступить зі щорічним зверненням до парламенту президент Петро Порошенко.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення.

11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара.

Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував квартиру і автомобіль судді Дніпровського райсуду Києва і відмовився заарештувати його земельну ділянку і автомобіль матері.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування