Геращенко каже, що "Інтер" зволікав з наданням відео нападу

Понеділок, 5 вересня 2016, 13:20

Член колегії МВС і депутат Верховної Ради Антон Геращенко стверджує, що телеканал "Інтер", на який в неділю було скоєно напад з підпалом, надав поліції відео з камер спостережень тільки вночі.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Керівництво телеканалу "Інтер" відмовилося надати відео по "гарячих слідах" слідчо-оперативній групі, яка приїхала на місце події. Його довелося вилучати вже вночі в рамках постанови слідчого", – написав він.

Геращенко припустив, що "керівництво та власники телеканалу "Інтер" не бажають допомагати правоохоронним органам у встановленні справжніх винуватців".

"Не виключаю також, що спроба підпалу "Інтера", це таке собі бажання представити себе в ролі жертви, в першу чергу перед світовим співтовариством, яке болісно реагує на інциденти, пов'язані зі ЗМІ, а в другу чергу – згуртувати свою телеаудиторію, підготувавши її до ще більш жахливих потоків цинічної брехні під час осіннього політичного сезону", – вважає він.

За словами Геращенка, неприпустимо, "щоб в українському медіапросторі працювали засоби масової інформації, підконтрольні державі-агресору, яке розв'язало війну, в якій загинуло близько 10 тисяч українців".

Також він звернув увагу на ранковий випуск новин "Інтера", під час якого ведуча повідомила про виявлення після нападу на студію газового балончика "Терен 4М" і заявила, що такими балончиками користуються силовики.

Геращенко в свою чергу заявив, що "знайшов через Google мінімум 50 місць в Києві, де газовий балончик "Терен" можна придбати кому завгодно".

"Тому в стилі телеканалу "Інтер" заявляю, що так як газовий балончик "Терен" міг купити хто завгодно, то не можна виключати версію провокації підпалу з боку власників/менеджерів самого телеканалу", – додав він.

Балончик "Терен 4М" дійсно легко знайти в інтернеті. У його описі на сайті магазину зброї "Ібіс" сказано, що "вироби "Терен-4", "Терен-4М", "Терен-1Б" і "Терен-1М"(ТУ У 29.6-19485052-019-2002 призначені для використання цивільними особами в якості засобу самозахисту".

Як відомо, у неділю на офіс "Національних інформаційних систем", які створюють новини для телеканалу "Інтер", відбувся напад. У результаті в офісі почалася масштабна пожежа, низка людей отримали поранення.

У понеділок офіс охороняють силовики. Під ним тривають пікети людей, які звинувачують "Інтер" у роботі на Кремль.

 Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...