Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка: Росія може використати військові навчання для прямої агресії

Понеділок, 5 вересня 2016, 14:24

Розвідка Міноборони допускає використання Росією військових навчань "Кавказ 2016" для прикриття прямої військової агресії проти України.

Про це на брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передають Українські Новини.

"Не виключається, що створене російське міжвидове угруповання поблизу кордону з Україною, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також на території включеного Криму буде використано проти нашої держави в разі прийняття відповідного рішення керівництвом Росії", - сказав він.

Скібіцький зазначив, що свідченням цього є, то що російські війська залишилися на військових полігонах після завершення раптової перевірки.

"Аналогічний розвиток ситуації спостерігалося під час збройної агресії Росії проти Грузії в 2008 році, коли перед цим були проведені навчання "Кавказ 2008" і війська були залишені на полігонах для подальших дій на території Грузії", - сказав він.

За словами Скібіцького, Росія нарощує угруповання військ на південно-західному напрямку під виглядом навчань для чинення тиску на Україну.

Як відомо, Росія з понеділка почала активну фазу стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ "Кавказ-2016".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...