Аваков під виглядом пістолетів роздаровує кулемети та гвинтівки

Вівторок, 6 вересня 2016, 13:47

МВС під керівництвом Арсена Авакова за 2,5 роки роздарувало більше тисячі одиниць зброї, серед якої штурмові гвинтівки, автомати Калашникова та кулемети.

Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Журналісти з’ясували, що під виглядом пістолетів нагороджені отримували пістолети-кулемети та штурмові гвинтівки.

Після приходу у крісло міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з лютого 2014 по серпень 2016 року МВС видало 1150 екземплярів нагородної зброї. Для порівняння у період з 2010 по 2014 рік МВС нагородило лише 287 осіб.

Зокрема серед подарованої зброї - автомат Калашникова, пістолет-кулемет, автомат, штурмова гвинтівка.

 
Пістолет-кулемет Heckler & Koch MP5 є в списках нагородної зброї
Наші гроші
 
Форт 221 - теж подарунок невідомо кому від МВС

При цьому у МВС заявляють, що державні кошті на подаровану зброю не використовують. "Звідки МВС бере на подарунки сучасну зброю, якою незабезпечені підрозділи самого міністерства?", - запитують журналісти.

Кого насправді нагороджують в МВС – не знає й саме міністерство. На запити Української асоціації власників зброї МВС двічі повторило, що не веде обліку нагородної зброї. За підрахунками Асоціації - в Україні роздарували близько 50 тисяч стволів. "Сьогодні можна казати, що в нас на руках щонайменше від 40 до 50 тис нагородних стволів",-запевняє голова Асоціації Георгій Учайкін.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відмовився надавати інформацію на його депутатський запит про те, кому з народних депутатів він подарував вогнепальну зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News