Держфінмоніторинг: Янукович і Ко розікрали 200 мільярдів гривень

Вівторок, 6 вересня 2016, 14:56

Екс-президент Віктор Янукович і його оточення можливо причетне до розкрадання майже 200 мільярдів гривень державних коштів.

Про це йдеться у звіті Державної служби фінансового моніторингу України.

"Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом та можуть бути пов’язані з учиненням іншого злочину, за цими матеріалами (за весь період розслідування – ред.), становить 199,4 млрд грн".

У відомстві вказали, що у 2016 році фінансова розвідка України направила до правоохоронних органів 65 матеріалів "стосовно фінансових операцій, проведених за участю колишнього президента України Януковича В.Ф., його близькими та посадовцями колишнього уряду".

"Загальна сума фінансових операцій… за цими матеріалами становить 115,24 млн грн", - сказано у повідомленні.

Вказується, що за весь період проведення розслідувань (березень 2014 – серпень 2016 років) направлено до правоохоронних органів України 461 матеріал.

За цими матеріалами сума фінансових операцій становить 199,4 млрд грн.

У відомстві вказують, що за час проведення розслідувань заблоковано "на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем В.Ф. та колишніми високо посадовцями, кошти в еквіваленті 1,52 млрд дол. США".

Також, за інформацією відомства, підрозділами фінансових розвідок інших країн повідомлено про замороження активів колишніх високопосадовців та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,2 млн дол. США, 15,9 млн євро та 135,0 млн швейцарських франків.

Зокрема, йдеться про активи у Австрії, Великобританії, Латвії, Кіпрі, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії та Нідерландах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування