Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Левада-центр" припинить займатися соціально-політичними дослідженнями

Вівторок, 6 вересня 2016, 22:56

"Аналітичний Центр Юрія Левади", внесений Мін'юстом Росії в список "іноземних агентів", припинить займатися соціально-політичними дослідженнями.

Про це радіостанції "Говорить Москва" повідомили в прес-службі організації.

Як розповіли в "Левада-центрі", організація має намір оскаржувати включення в список іноземних агентів, але на час розгляду буде займатися виключно маркетинговими дослідженнями.

"У самому неприємному для нас випадку організації доведеться або обмежитися тільки маркетинговими дослідженнями і припинити дослідження, що стосуються соціально-політичної ситуації, обстановки, соціально значущих проектів, або взагалі ліквідувати організацію в статусі НКО", - розповіла соціолог "Левада-центру" Карина Піпія.

Як відомо, 5 вересня міністерство юстиції Росії включило "Аналітичний Центр Юрія Левади", що займається дослідженням громадської думки і електоральними опитуваннями, до реєстру НКО, що виконують функції іноземного агента.

Центр звинуватили в тому, що він проводить дослідження "по лінії міністерства оборони США на замовлення Вісконсинського університету".

Директор "Левада-центру" Лев Гудков тоді заявив, що співпраця з Вісконсинським університетом ніяк не пов'язана з американським військовим відомством.

Статус "іноземного агента" присвоюється тим некомерційним організаціям, які, на думку Мін'юсту, отримують фінансування з-за кордону і одночасно займаються політичною діяльністю.

Такі НКО зобов'язані повідомляти, що є "іноземним агентом", а також змушені частіше здавати звітність та проходити аудит, що значно ускладнює їхню діяльність.

У 2016 році був прийнятий закон, що уточнює поняття політичної діяльності НКО. До неї, зокрема, було вирішено віднести "формування суспільно-політичних поглядів шляхом соцопитувань".

"Аналітичний центр Юрія Левади" ("Левада-центр") - одна з трьох найбільших організацій, що займаються в Росії дослідженням громадської думки, поряд з державним ВЦВГД і Фондом "Громадська думка" (ФГД).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування