Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати 4 кримських мусульман оскаржать їхній вирок

Середа, 7 вересня 2016, 15:41

Адвокати севастопольців Руслана Зейтуллаєва, Рустема Ваітова, Нурі Примова і Феррата Сайфуллаєва, засуджених 7 вересня судом у Ростові-на-Дону за звинуваченням в участі в "Хізб ут-Тахрір", готуються оскаржити вироки.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Безумовно, захист не згодна з вироком суду, вважає його незаконним і несправедливим", – заявила Оксана Железняк, адвокат Рустема Ваітова.

Коментуючи пом'якшення обвинувачення Зейтуллаєву і мінімальні строки ув'язнення іншим, адвокат заявила, що це свідчить про неспроможність пред'явленого обвинувачення.

Під час вироку "севастопольська четвірка" була у футболках з написами: "Знову під забороною", "Кримські татари", "Замовлення виконано", "Спектакль закінчено". Коли увійшов суддя, обвинувачені заклеїли собі роти скотчем на знак протесту проти несправедливого суду та гонінь на кримських мусульман.

Руслана Зейтуллаєва, Рустема Ваітова, Нурі Примова і Ферата Сайфуллаєва заарештували взимку 2015 року за звинуваченням в участі в "Хізб ут-Тахрір". Справу було переведено у військовий суд Ростова в червні 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування