Слідчий комітет РФ завів нову справу на Полторака й Муженка

Четвер, 8 вересня 2016, 15:02
Слідчий комітет РФ завів нову справу на Полторака й Муженка

Слідчий комітет Росії завів нову справу, фігурантами якої стали глава Міноборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко.

Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ в четвер.

Тепер росіяни звинувачують українських військових у "геноциді російськомовного населення" на Донбасі.

У справі також фігурують колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, чинний командир Сухопутних військ Сергій Попко, командувач Національною гвардією Юрій Аллеров.

Російське слідство заявляє, що з січня по серпень 2016 року зазначені особи "віддавали злочинні накази на застосування важких видів озброєння для населених пунктів самопроголошеної "ДНР", а також повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх".

Ще одна справа за статтею "застосування заборонених засобів і методів ведення війни" заведено стосовно командира 14 окремої механізованої бригади ЗСУ полковника Олександра Жакуна за нібито артилерійський обстріл "контрольно-пропускного пункту "ДНР" "Оленівка".

"Наразі в Слідчому комітеті триває розслідування загальної кримінальної справи про вчинення представниками силових структур України на Донбасі тяжких і особливо тяжких злочинів проти миру і безпеки людства України", - зазначено в повідомленні СК РФ.

24 серпня стало відомо, що по відношенню до представників вищого військового командування України СК РФ порушив кримінальну справу за статтею "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко зазначив, що порушення справи проти нього слідчим комітетом РФ ознакою визнання його заслуг.

Як відомо, Росія незаконно анексувала АРК Крим в 2014 році, а також почала реалізовувати проект "Новоросія" на території українського Донбасу.

Наразі на Донбасі воюють 6000 російських кадрових військових і 35 000 бойовиків, керованих ВС РФ.

Генпрокурор Юрій Луценка 22 серпня назвав прізвища 18 російських військових чиновників, яким повідомили про підозру в організації гібридної війни з Україною.

Ключовий особою в організації називається радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News