У Придністров’ї готуються "приєднатися" до Росії

П'ятниця, 9 вересня 2016, 03:39

Лідер невизнаного Придністров'я Євген Шевчук підписав "указ про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року про визнання незалежності Придністров'я з її подальшим приєднанням до Росії".

Про це повідомляє Укрінформ.

В "указі" наголошується, що "приведення правової системи Придністров'я у відповідність з федеральним законодавством Російської Федерації стає основним напрямком внутрішньої політики Придністровської Молдавської республіки".

Влада Республіки Молдова вважає "указ" недійсним, оскільки він був підписаний неконституційною владою на основі незаконного референдуму, проведеного на частині території Республіки Молдова. Молдавська влада також вважає, що підписаний Шевчуком "указ" може негативно вплинути на переговорний процес щодо Придністровського врегулювання.

"Ми висловлюємо свій жаль і глибоке розчарування тим, що згаданий документ підриває зусилля конституційної влади Молдови та її міжнародних партнерів, залучених до процесу Придністровського врегулювання в рамках переговорів у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я, Україна, ОБСЄ, Росія, ЄС і США)", - йдеться в заяві Бюро з реінтеграції при уряді Молдови.

У Придністров’ї стверджують, що за підсумками так званого референдуму, проведеного десять років тому, 97,2% громадян регіону, які взяли участь у голосуванні, підтримали курс на незалежність "Придністровської Молдавської Республіки" і подальше вільне приєднання Придністров'я до Російської Федерації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News