Вищий спецсуд відкрив провадження про факт агресії Росії проти України

Субота, 29 жовтня 2016, 11:33

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ прийняв рішення відкрити провадження у справі про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це йдеться в ухвалі суду від 21 жовтня 2016 року, яка не підлягає оскарженню, повідомляє проект "Відкритий суд", за заявою керівника якого Станіслава Батрина було відкрито провадження.

Справу буде розглянуто колегією суддів під головуванням судді Мазура Л.М.

Наразі Вищий суд витребував справу з Шевченківського районного суду міста Києва, який раніше прийняв рішення про відмову у задоволенні факту збройної агресії Росії проти України.

Як відомо, 12 травня 2016 року Шевченківський райсуд Києва постановив рішення про відмову в задоволенні заяви Батрина про встановлення факту збройної агресії РФ проти України, зазначивши про те, що даний факт є загальновідомий і не впливає на права громадянина. Апеляційний суд міста Києва відмовився скасовувати дане рішення.

Зазначається, що участь у даній справі беруть: заявник Батрин Станіслав, Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство юстиції України, Генеральна прокуратура України, Антитерористичний центр при СБУ, Посольство Російської Федерації в Україні, президент України в особі адміністрації президента.

За словами Батрина, метою заяви є на весь світ однозначно позиціонувати акт агресії, що має місце як у АРК Крим, так і на Сході України.

"Сьогодні ж вітчизняні політики наголошують, що Росія підтримує терористів "на сході". У дійсності - Росія, і тільки Росія присутня своїми силами на сході. Там немає так званих сепаратистів "ЛНР" чи "ДНР". Це пряме вторгнення військ РФ без оголошення війни. Тому саме такого формулювання ми прагнемо досягти в судовому рішенні", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...