ГПУ: львівські митники дозволили незаконно ввезти в Україну 10 тисяч авто

П'ятниця, 11 листопада 2016, 11:29

Прокуратура Львівської області 9 листопада почала розслідування за фактами підроблення даних львівськими митниками, що дало можливість іноземцям з січня по вересень цього року ввезти в Україну понад 10 тисяч авто на іноземній реєстрації.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, митники вносили завідомо неправдиві відомості до електронних журналів пунктів пропуску АСМО "Інспектор".

"На даний час, слідчими прокуратури з’ясовуються усі обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, у тому числі встановлюється розмір заподіяних збитків, спричинених несплатою ввізного мита на транспортні засоби, що перебувають на митній території України, як тимчасово ввезенні терміном до одного року і які на даний час не вивезені за межі України", – сказано у повідомленні.

Як відомо, при ввезенні іноземних автомобілів в Україну власник повинен сплатити вкрай високе мито, через що навіть найдешевші машини злітають в ціні іноді в декілька разів. Такі протекціоністські заходи українських політиків, пролобійовані місцевими автовиробниками, роблять якісні автомобілі недоступними для більшості українців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...