Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: Верховна Рада не хоче змінювати ЦВК

П'ятниця, 18 листопада 2016, 12:46

Координатор парламентських і виборчих програм "Опори" Ольга Айвазовська звернулася до спікера ВР щодо бездіяльності парламенту у питанні непризначення членів ЦВК.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Дуже прикро, що історію поклали в далеку шухляду без перспектив зрушень до прийняття політичного рішення поза стінами парламенту", - написала вона, опублікувавши відповідь Андрія Парубія.

В коментарях під постом Парубій зазначив: "Оля! Ви впевнені, що проблема у ВРУ, чи так собі лукавите? Ви ж знаєте, що подання не має підтримки в залі".

Айвазовська на це відповіла: "Як отримувати підтримку в залі, якщо нічого не робити, не обговорювати кандидатури, не пропонувати рішення? Я знаю ситуацію в кожній фракції щодо цього питання і проблема не у прізвищах в списку запропонованих".

Нижче допис Айвазовської прокоментував заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Гадаю, тут не вина Голови ВР у тому, що подання є відверто незбалансованим. Андрій Парубій не є суб'єктом подання. Цілком очевидно, що не врахована жодна кандидатура від Радикальної партії, Батьківщини і Опоблоку", - написав він.

"Натомість, до подання потрапили кандидатури, яких не пропонувала жодна парламентська сила. Тому я не радив б так вільно поводитися із пунктом 75 Кодексу належної практики з виборчих питань Венеціанської комісії. І ті, хто готували проект подання Президентові, чудово розуміли, що свідомо підставляють главу держави", - написав він.

Айвазовська відповіла Магері, заявивши, що "ніхто не оскаржує квоти".

"Вони не збалансовані. Але врахуйте, що фракції, які не отримали представництва, або отримали не тих, на кого сподівались, НІЧОГО не роблять, щоб змінити ситуацію. Статус кво влаштовує всіх, що найбільше турбує", - написала вона.

"Питання не до Андрій Парубій, а до всього парламенту, так як зараз на його полі м'яч. А спікер ВРУ має вплив, вагу та повноваження ворушити цей процес, а не констатувати відсутність політичної волі", - написала вона.

Як відомо, 7 червня 2016 року президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді звільнити 12 з 15 членів комісії ЦВК і одночасно призначити 11 нових членів.

Термін повноважень 12 членів ЦВК закінчився 1 червня 2014 року. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування