Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потенційний радник Трампа з нацбезпеки виступає за екстрадицію Гюлена

Неділя, 20 листопада 2016, 05:45

Вашингтон має поліпшити свої відносини з Туреччиною, видавши релігійного проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в спробі державного перевороту в липні.

Про це заявив ймовірний майбутній радник з питань національної безпеки США в адміністрації Трампа Майкл Флінн, повідомляє Радіо Свобода.

Генерал-лейтенант у відставці, екс-керівник розвідки Міноборони США Флінн у своєму блозі на сайті газети Hill назвав Ґюлена "тіньовим ісламським Муллою, що проживає в Пенсільванії", і який ховається, як "радикальний ісламіст".

Флінн і раніше заявляв, що "треба подивитися на світ очима Туреччини". На його думку, Анкара розглядає невидачу Штатами Ґюлена, як те, що "Вашингтон покриває турецького Усаму бен Ладена".

Флінн також стверджував, що Ґюлен та його послідовники були донорами Фонду Клінтона, глобальної благодійної організації, очолюваного родиною суперниці Трампа на виборах Гілларі Клінтон.

Один з адвокатів Ґюлена Джейсон Вайнштейн назвав коментарі Флінна "тривожними", але висловив упевненість в тому, що Сполучені Штати розглядатимуть справу справедливо.

Як відомо, влада Туреччини звинувачує в спробі державного перевороту в липні релігійного проповідника Фетхуллаха Ґюлена та його прихильників. Сам Ґюлен, що давно живе у США, відкидає причетність до перевороту. Туреччина вимагає від США його видачі, Вашингтон досі заявляв, що не отримав доказів, які б доводили необхідність такої видачі.

Як повідомлялося, Трамп запропонував генерал-лейтенанту армії США у відставці Майклу Флінну посаду радника з національної безпеки.

У минулому році Флінн побував в Москві, де разом з російським президентом Володимиром Путіним та іншими чиновниками був присутній на святі пропагандистського телеканалу RT. Навіть сидів за одним столом з Путіним.

Пізніше Флінн пояснив, що йому заплатили за участь в цьому заході, проте спростував припущення про те, що він допомагає російській пропаганді. Він заявив, що використав поїздку, щоб тиснути на Путіна, аби той поводився відповідальніше у міжнародних справах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...