Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики пояснили, чому виганяють чеську гуманітарну організацію

Понеділок, 28 листопада 2016, 15:29

Один з бойовиків "ДНР" Денис Пушилін звинуватив чеську гуманітарну організацію "Людина в біді" у  корупції та "презирливому ставленні до народу "ДНР".

Як повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на онлайн-ресурс бойовиків "ДАН", про це Пушилін заявив 28 листопада. 

Ватажок бойовиків зазначив, що рішення позбавити акредитації благодійну організацію було ухвалено "одноголосно".

"Причинами стала низка порушень з боку організації, серед яких: вибудовування корупційних схем, спроби вивезення гуманітарної допомоги для подальшої її реалізації під виглядом псування, ведення провокаційної діяльності і вкрай презирливе ставлення до народу "ДНР", - зазначив Пушилін.

Також, за його словами, представників "ДНР" обурив візит одного з керівників гуманітарної організації Яромира Штетина у розташування батальйону "Азов".

Як відомо, 26 листопада бойовики "ДНР" прийшли до донецького офісу чеської гуманітарної організації "Людина у скруті" з вимогою негайно згорнути її діяльність на Донбасі.

Відповідно до вимоги сепаратистів, "усі гуманітарні працівники "Людини у скруті" мають протягом 24 годин залишити територію "ДНР".

Чеська організація "Людина у скруті" надає гуманітарну допомогу жителям Донбасу з серпня 2014 року. Тільки протягом 2016 року чеські гуманітарні працівники допомогли продуктами близько 490 тисячам жителів з окупованих територій.

"Людина у скруті" також надавала допомогу жителям Донеччини у відновленні житла і привозила питну воду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування