Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рева розповів, скільком бійцям із інвалідністю дадуть гроші на житло

Середа, 14 грудня 2016, 11:38

До кінця поточного тижня 469 інвалідам-учасникам АТО нададуть кошти для придбання житла, а до кінця грудня – ще 120 бійцям із інвалідністю.

Про це заявив міністр соціальної політики на засіданні Кабінету міністрів 14 грудня.

Міністр нагадав про постанову 719 про порядок забезпечення інвалідів АТО житлом: "Чиновники більше не будуть вирішувати, де і яку квартиру придбавати для інваліда війни. Вони самі, отримавши кошти, будуть це робити".

"Такий же точно порядок ми готуємо при забезпеченні санаторно-курортними путівками для "спинальників", бо ми до вересня не могли навіть закупити путівки – поки йшли розбірки, з'ясовували між собою стосунки організації, які повинні були б надавати санаторно-курортне лікування", – заявив Рева.

"Наступного року будемо робити по бажанню самого інваліда: він буде визначати то заклад – а вже управління соціального захисту населення, укладаючи договір, буде забезпечувати коштами його лікування в тому закладі, який він вибрав", – повідомив він.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що раніше чиновник вирішував, в яких будинках, скільки закуповувати квартир: "Я вважаю, що це була на 99% абсолютно корупційна історія, коли від чиновника залежало, в кого купити квартири".

"Ми на цій корупційній схемі поставили хрест. Ми її ліквідували. Тобі належить право на придбання квартири – от тобі гроші, будь ласка, покажи пальцем, де ти хочеш купити квартиру. Так само санаторно-курортне лікування. Битва між закладами – крапка. Гроші виділили на людину, людина сама визначить, де вона хоче відпочивати", – заявив він.

Рева доповів: "Із 469 осіб, яким треба купити квартири, перераховані кошти на вчорашній день 288 і до кінця тижня всі 469 будуть забезпечені коштами для придбання житла".

"Урядом прийнято рішення про додаткове фінансування – 100 мільйонів гривень. І за тим же принципом ці кошти до нового року надійдуть і ми ще забезпечимо більше 120 інвалідів-учасників АТО можливостями придбати житло", – повідомив він.

Міністр також зазначив, що вирішено питання про облік інвалідів АТО – внутрішньо переміщених осіб, бо вони, "відвоювавши, маючи квартири на окупованій території, – не можуть отримати навіть компенсацію" через те, що їх не брали за нормативними актами на житловий облік.

"Уряд спростив цей порядок – і якщо стоїть у єдиному державному автоматизованому реєстрі, вона на підставі цієї довідки береться на облік органами влади і ми одразу їх забезпечуємо коштами на придбання житла", – заявив Рева.      

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:12
Із 120 тонн проданого бурштину з України легальні тільки десь 40-50 – Мазепа
12:05
Голова МЗС Польщі: РФ бреше, що Польща хоче анексувати частину України
11:59
У Повітряних силах розповіли, чим РФ ударила по Смілі Черкаської області
11:55
У березні підприємці отримали кредитів на 4 мільярди за держгарантіями на портфельній основі
11:45
З 2022 року в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:40
Акції Meta впали на 19% після оприлюднення планів збільшення інвестицій у ШІ
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
Усі новини...