Охендовський прийшов на допит у НАБУ

Четвер, 15 грудня 2016, 12:50

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський прийшов на допиту у Національне антикорупційне бюро.

У четвер він зустрівся із журналістами біля будівлі бюро.

"Я очікую в результаті торжества справедливості. Зрозуміло, що жодних доказів вчинення мною жодних кримінальних правопорушень немає і бути не може. Я переконаний, що якщо слідство буде об'єктивним, то воно саме доведе і закриє справу на стадії досудового розслідування. Якщо ні, - то я переконаний в тому, що українські суди доведуть фейковість і необґрунтованість пред'явлених звинувачень", - сказав він.

Охендовський заявив, що відбувається замовне переслідування відносно нього, і слідство має встановити, хто за цим стоїть.

"Сценарій цього спектаклю написаний не в Україні, автором цього спектаклю і режисером є особи, які перебувають також не в Україні. В Україні перебувають тільки виконавці деяких ролей в цьому спектаклі", - сказав він, додавши, що співробітники НАБУ погодилися стати "виконавцями".

Охендовський зазначив, що його захисники ще не ознайомлювалися із матеріалами справи.

Охендовський, також заперечив, що підпис у так званій "ломбардній книзі" Партії Регіонів належить не йому, і він ніколи подібних документів не підписував.

"Будь-яка людина могла підробити мій підпис, оскільки за часи роботи у ЦВК мої підписи були поставлені на десятках тисяч різного роду документів", - сказав він.

Охендовський додав, що не збирається залишати територію країни.

Як відомо, про вручення підозри Охендовському у вівторок повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

За словами керівника САП Назара Холодницького, документами так званої "чорної бухгалтерії" підтверджуються чотири випадки отримання Охендовским готівкових коштів в офісі Партії регіонів у Києві на вул. Липській, 10, на загальну суму 16 734 долари США.

Крім того, як повідомив керівник САП, вивчення документів, які до НАБ України у червні передав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, показало ще два записи про можливе отримання Охендовським грошей у сумі 100 000 та 45 000 доларів США.

У середу Охендовський не з'явився на допит в НАБУ у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, допит перенесли.

Олександр Шумілін, УП  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News