Доктор Ліза була на борту в момент катастрофи Ту-154 - чоловік

Неділя, 25 грудня 2016, 10:07
Доктор Ліза була на борту в момент катастрофи Ту-154 - чоловік

Виконавчий директор фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка, відома як Доктор Ліза, перебувала на борту російського Ту-154, який впав у Чорному морі.

Це підтвердив "Снобу" її чоловік, адвокат Гліб Глінка.

"Так, була", - сказав чоловік Глінки, відповідаючи на питання, чи перебувала вона на борту літака в момент катастрофи.

Разом з тим, Рада з прав людини при президенті РФ опублікувала некролог Глінці.

У некролозі, підписаному главою ради Михайлом Федотовим, йдеться, що Глінка збиралася летіти до Сирії, щоб "відвезти медикаменти в університетський госпіталь в Латакії", пише "Інтерфакс".

"Доктор Ліза була загальною улюбленицею. І було за що: це вона протягом багатьох років практично щодня надавала паліативну медичну допомогу, годувала бездомних, одягала, давала їм притулок. Це вона під кулями вивозила хворих і поранених дітей з Донбасу, щоб вони змогли отримати допомогу в кращих лікарнях Москви і Санкт-Петербурга. Це вона організувала для дітей з ампутованими кінцівками притулок, де вони проходять реабілітацію після лікарні", - сказав глава РПЛ.

Федотов підкреслив, що Доктор Ліза буквально вибивала з керівників регіонів гроші на допомогу хоспісам, лікарням, притулкам, інтернатам, а також збирала по московських аптеках спеціальні засоби, які допомогли українській льотчиці Надії Савченко зберегти життя під час її тривалого голодування.

Разом з тим, як пише "Європейська правда", Глінка багаторазово робила заяви про відсутність російських військових на Донбасі.

Як людина, що регулярно буває в Донецьку, я підтверджую, що там немає російських військ, подобається це кому-небудь чути чи ні", - заявляла, зокрема, вона.

Як повідомлялося, раніше Міноборони РФ опублікувало повний список людей, які перебували на борту літака. У ньому 92 імені. Серед них - 8 членів екіпажу, 8 військовослужбовців, двоє цивільних службовців, 9 представників ЗМІ та 64 учасники Ансамблю імені Александрова.

Також у списку значилася Глінка. Однак джерело в оточенні Глінки повідомило "Інтерфаксу", що вона летіла на даному літаку з Москви до Сочі, однак до Сирії не прямувала.

Літак російського Міноборони Ту-154 зник з радарів вранці в неділю незадовго після вильоту з Сочі. На борту, за останніми даними, перебувало 92 людей, включаючи журналістів і Ансамбль пісні і танцю імені Александрова. Артисти прямували до Сирії, де повинні були виступити з концертом на авіабазі "Хмеймім" і привітати військовослужбовців РФ з новорічними святами.

Лайнер впав в акваторії Чорного моря поблизу сочинського узбережжя. За фактом падіння Ту-154 порушено кримінальну справу. За попередніми даними, ніхто з тих, хто перебував на борту літака, не вижив. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...