США опублікували доповідь про російські хакерські атаки

Четвер, 29 грудня 2016, 22:12

Міністерство внутрішньої безпеки США та Федеральне бюро розслідувань опублікували доповідь про кібератаки Росії проти американських урядових і приватних установ.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на текст документа.

Згідно з доповіддю, атаки були спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури, урядові установи, політичні організації, наукові інститути та університети та корпорації; їхньою метою була крадіжка даних.

У доповіді йдеться про атаки на американську політичну партію, здійснені в 2015-2016 роках двома російськими хакерськими групами, які згадуються як APT28 і APT29.

Мова йде про кібератаки на Національний комітет Демократичної партії, про які стало відомо влітку 2016 року. ЗМІ і компанії, що займаються інформаційною безпекою, раніше неодноразово писали, що комітет атакували два незалежні угруповання; одна з них (Fancy Bear, одна з назв APT28) згадувалася як пов'язана з ГРУ, інша (Cozy Bear) – c ФСБ.

Як відомо, у четвер США оголосили про нові санкції проти Росії у зв'язку з хакерськими атаками на американські відомства.

У зв'язку з цим Вашингтон також вирішив вислати 35 російських дипломатів. У них є 72 години, щоб покинути країну.

Раніше президент США Барак Обама наказав розвідувальним службам країни розслідувати кібератаки і втручання ззовні під час президентської виборчої кампанії в США 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування